ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ

on
Categories: Αξεσουάρ

Για να διασφαλιστεί ότι ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να βλέπει σωστά το δρόμο, άσχετα από τις καιρικές συνθήκες έξω από το όχημα, ο σχεδιασμός των σύγχρονων οχημάτων διαθέτει υαλοκαθαριστήρες. Ο βασικός τους ρόλος είναι το άμεσο καθάρισμα ρύπων, χιονιού και νερού από την επιφάνεια του παρμπρίζ. Μιας και η ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την καθαριότητα του παρμπρίζ του οχήματος, ο νόμος στο μεγαλύτερο ποσοστό των χωρών, απαγορεύει την οδήγηση με χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες.

Πώς θα τους κρατήσεις παραπάνω

Για να λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες τέλεια, πρέπει να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, οπότε έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πώς να τους συντηρείτε προληπτικά και πότε και πώς πρέπει να αλλαχθούν. Προσέξτε τα εξής:

  1. Πρέπει να λειτουργούν πάντα σε βρεγμένο παρμπρίζ. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες που υπάρχουν πάνω στο τζάμι προκαλούν φθορά στο λάστιχο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιείται πάντα άφθονο νερό.
  2. Να ελέγχετε διαρκώς τα λάστιχα για σκόνη, χώμα και κάθε είδους ακαθαρσίες και να τα διατηρείτε πάντα καθαρά, ακόμα και όταν οι μέρες δεν είναι βροχερές, ώστε να είναι σε τέλεια κατάσταση όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν.
  3. Μην ξεκινήσετε εάν το τζάμι δεν είναι απόλυτα καθαρό. Οι υαλοκαθαριστήρες στα περισσότερα αυτοκίνητα ξεκινούν τη διαδρομή τους σε στεγνό παρμπρίζ για λίγο, μέχρι να πέσει το νερό, και αυτό το μικρό διάστημα αρκεί για να υποστούν με τον καιρό έντονη φθορά.
  4. Πάντα σε βρεγμένο παρμπρίζ – Τσεκάρετε τακτικά τα λάστιχα
  5. Μην τους ξεκολλάτε από το παγωμένο παρμπρίζ. Στείλτε ζεστό αέρα ή χρησιμοποιείστε ξύστρα
  6. Προσοχή! Ποτέ καυτό νερό στο παρμπρίζ αν δεν θες να ραγίσει
  7. Όταν σβήνετε, μην αφήνετε υαλοκαθαριστήρες σε αυτόματη λειτουργία